Back to index

De motorpisoloog

 

OENEN

 

Beste lezer, ben ik me daar onlangs een rustig potje aan het schaken tot mijn schaakpartner plots een Godvers mes in de zwarte velden mijn schaakbord begint te steken.

“Gek! Wat doe je nu, roep ik!”

“Ja zeg, die velden zien zwart, misschien zit er olie in…”

Ik heb ondanks alle gaten in m’n bord natuurlijk gewonnen. Tegen zo’n oen kan dat niet anders.

 

  Beste lezer, er lopen teveel oenen op deze wereld rond en ik kan het weten. Ik heb daarvoor Oenologie of de wetenschap der debielen gestudeerd in een school in Mongolië. Er lopen daar nogal veel Mongolen rond al weet ik niet of dat komt omdat ze daar al gestudeerd hebben.

Enfin, ik herken een Oen dus van op grote afstand, zelfs als ie vb vermomd is in een ééndelige lederen combi.

  Mij maken ze niks wijs. Zo is racen op een circuit voor die-hard Oenen. Allé, zeg nu zelf.

Zo komen ze daar allemaal dat rechte stuk opgevlamd met veel te veel gas terwijl ze goed genoeg weten dat ze op het eind toch weer heel hard in de ankers moeten gaan om de eerste bocht te nemen. Je zou dan vermoeden dat ze dat gaandeweg wel beginnen door te hebben maar vreemd genoeg gaan ze steeds sneller en harder accelereren. Racers leren dus m.a.w. niet van hun fouten, integendeel…

 

Scheet

 

  Zo ben ik daar onlangs nog rustig aan het rondkarren op één of ander circuitje en hangt er daar een collega journalist (wel geen motorpisoloog) voortdurend in mijn gat te boren (figuurlijk dan toch) Ik vind dat vervelend als er iemand constant naar mijn achterwerk zit te kijken. Ik word daar zenuwachtig van dus doe ik hem na 4 of 5 rondjes op het rechte stuk (ik bedoel dus geen rondjes op het rechte stuk maar het rechte stuk na die rondjes als jullie begrijpen wat ik bedoel…) teken dat ie maar moet voorbijsteken.

  Vliegt die kerel me daar met een rotvaart voorbij om als een gek de eerste bocht in te duiken en er meteen bij te gaan liggen. Ik dacht nog bij mezelf: Goh, die kerel is precies blij om vanachter mijn gat weg te zijn. Misschien had ik wel enkele winden gelaten. Een mens durft nogal eens schrikken op een circuit en als je pech hebt, slaat dat natuurlijk op je darmen..

Enfin, die kerel valt dus omver wat natuurlijk heel vreemd is want als ik al een scheet zou gelaten hebben, zou hij eerder omgevallen zijn toen hij nog achter me hing wegens geen frisse lucht. Laat ik hem daar netjes even passeren, krijgt ie dus hopen frisse lucht en gaat ie er alsnog bij liggen…

  Misschien had hij gewoon teveel gas gegeven en is hij van zijn zelve gegaan door al dat gas…

Dat doet me denken aan die Kawasaki ZX 12 R waarmee ik onlangs heb gereden. Hier kan je echt wel moorddadig veel gas mee geven. Gewoon een Jood op zetten en dan gas geven… Als dat niet sadistisch is!

  Maar ik had het eigenlijk over oenen…

Zo vertelde één van die racers me onlangs nog over zijn zware fysieke training… hoe hij elke dag ging lopen.

“Je moet maar eens mee komen doen!”

Beste Lezer, op zo’n momenten prijs je jezelf natuurlijk gelukkig dat een mens Oenologie heeft gestudeerd. Ik was meteen op mijn hoede.

“Hoezo meedoen?”

“Ja, kom maar naar mij thuis, dan gaan we samen lopen!”

Oenen verraden altijd zichzelf, beste lezer en ook deze man had ik dankzij jarenlange ervaring meteen ontmaskerd. Deze man gaat immers elke dag lopen en toch zit hij nog altijd thuis. Een superoen, zoveel is zeker! Daar kan je beter wegblijven.

 

Splosh!

 

   Beste Lezer, het is heel belangrijk om superoenen en gewone oenen zo vlug mogelijk te identificeren want het staat er slecht voor met onze wereld. Zitten wij hier wat over motoren te lullen terwijl de wereld gaat vergaan… in 2012 om precies te zijn… het juiste uur ben ik vergeten… Ik heb het pas nog gelezen, in dat jaar gaat er hier een vloedgolfje van jewelste passeren om het gros van al die oenen weg te spoelen. Dat komt omdat de planeten van ons zonnestelsel op één lijn gaan staan waardoor onze aardbol gaat beslissen om ineens naar de andere kant te gaan draaien. 

  Dat is niet om te lachen, beste lezer want het heeft ook iets te maken met  tektonische platen die over elkaar gaan schuiven. Ge moogt daar natuurlijk niet mee lachen… met die tektonische platen. Die zijn immers nogal groot. Er liggen heelder werelddelen op en die plachten nogal eens tegen elkaar te gaan drummen. Je zal er maar tussen zitten, beste lezer. Zo’n botsing telt voor factor 11 op de schaal van getikter

We kunnen dus kort zijn. Het komt er gewoon op aan om tegen 2012 op de juiste tektonische plaat te zitten… en liefst zonder Oenen om je heen of vloedgolfje van 100 meter rolt over je Lederen combi. Zelfs met heel veel gas geven blijf je dat golfje niet meer voor.

  Zorg er dus voor dat je tegen 2012 geen oen meer bent of je wordt gedeleted. Vraag aan je lief eens iets over je slechte kantjes en geef ze daarna voor één keer eens geen pak rammel. We mankeren allemaal wel iets. We hebben allemaal een stukje Oen in onszelf en dat moet verdwijnen binnen de 9 jaar.

Niemand is perfect. Zo ben ik seksueel geobsedeerd maar dat wist U ongetwijfeld al…

Greetarum Benimo en leer zwemmen…

 

Uw Goeroe,

 

Erik Tanghe