Back to index

De motorpisoloog

 

ZWAAARE KOPZORGEN

 

Beste Lezer, het gaat al wat beter met mijn gekwetste maar zeer goede vriend Marc. Eerst lag hij compleet strike in een ziekenhuis, vervolgens liep hij voortdurend met krukken rond maar onlangs heb ik hem los zien lopen… Al vraag ik me af of het wel een goed idee is om iemand als Marc los te laten lopen…

Met mijn dochter gaat het veel minder goed want als die los loopt, gaat ze naar de typeles. Ik hoop maar dat ze later niet wil gaan tippelen. Zeker niet op een laptop want dan moet ze topless tippelen.
Maar ik heb nog meer last met mijn dochter. Ze wordt immers gepest op school. Ze heeft al overal pestbuilen op haar lichaam. Als dat maar geen epidemie wordt… Gelukkig volgt ze nog veel les in de school. Ze moet zelfs met een les naar school al zou het kunnen dat ze binnenkort ook wel mag loslopen.
Pff, opvoeden is voorwaar een moeilijke zaak. Bovendien heb ik slechte vrienden en niet alleen slecht. Iedereen wilt vrienden… awel, ik 'heb' wilde vrienden…
Zo ben ik daar onlangs op bezoek bij één van die hufters… met mijn dochter dus… Zegt ie doodleuk tegen mijn vlees en bloed dat ze boven maar eens moet gaan kijken naar zijn pakweg tien jaar oudere zoon. Die zat op zijn computer te gamen.
"Ga maar eens kijken met welk spel hij aan het spelen is!"
Ja zeg! Godsamme! Mijn dochter is pas elf, de vetzak!

Top… heu Kopzwaar

Ja, beste lezer, ik vraag me af wat er zich in het hoofd van sommige mensen afspeelt.
Wist U dat wetenschappers beweren dat het hoofd het zwaarste lichaamsdeel van het hele menselijk lichaam is!!? Dat is gewoon te gek om los te lopen!!
Het zou volgens diezelfde onderzoekers verklaren waarom er zoveel mensen op hun hoofd vallen bij een crash! Dat is natuurlijk helemaal onnozel maar gelukkig ken ik de echte waarheid. Het zijn de voeten die te licht zijn! Motorrijders vallen op hun kop als ze te lichtvoetig aan het gas draaien, ja!
Bij automobilisten is dat net andersom. Die hebben nogal dikwijls last van een te zware voet.
Ik heb trouwens nog meer bewijzen die je zelf kan uit proberen. Drink tien whisky's en probeer vervolgens een driedubbele salto. Zeker weten dat je op je kop valt en dat klopt dus niet want met tien whisky's ben je flink doorgezakt. Alle gewicht zit dus in je voeten… Alleen de volgende morgen krijgen onze wetenschappers tijdelijk gelijk want dan heb je wel een zware kop of op z'n minst een zware hoofdpijn.
Of kijk naar de criminelen ofte zware jongens. Die hebben meestal niet veel hersenen in dat hoofd en toch zijn het zware jongens…
Maar ik heb nog meer goed en slecht nieuws voor jullie, beste lezer…
Misschien lopen er op deze planeet wel mensen rond met zware hoofden maar het zijn zeker geen motorrijders.
Zo sta ik daar op een zonnig dagje met een motorpief te praten. Zegt ie dat ie kost wat kost die goede dag naar een ritje met zijn motorfiets wil gaan maken.
"O, waarheen?" vraag ik gespeeld vriendelijk.
"Maakt niet uit", zegt die loser. "Zomaar ergens heen…"
Wat een doelloos mens denk ik bij mezelf om zomaar nergens heen te rijden. Automobilisten rijden tenminste nog ergens heen… of ze proberen het tenminste terwijl ze stilstaan in een file. Maar ze weten wel waar ze mee bezig zijn.

Egocentrum

Zomaar wat rondrijden, vind ik nogal onnozel zeker terwijl ze ondertussen in Irak op elkaar aan het schieten zijn omwille van die kostbare olie. Gaat die doelloze man zomaar wat benzine opbranden. Saddam steekt nog niet genoeg oliebronnen in brand zeker…
Zo'n zomaar wat rondrijdende kerel zal natuurlijk nooit op zijn hoofd vallen wegens geen inhoud…
Fout roept U nu waarschijnlijk… "Ik ben al eens op mijn hoofd gevallen!"
Buiten het feit dat ik daar natuurlijk niet van verschiet, durf ik er om wedden dat U een helm droeg…
Lap! en daar zijn we er dus mee want met een helm wordt een hoofd natuurlijk een pak zwaarder. Rij zonder en je valt niet op je hoofd…
Nee, beste loese… lezer, het zwaarste deel van ons lichaam is natuurlijk ons ego en dat situeert zich naar het schijnt tien centimeter boven ons hoofd.
Zo is er die mop die vertelt dat je een Fransman moet neerschieten door tien centimeter boven zijn hoofd te mikken omdat daar zijn superioriteitsgevoel zou zitten. Awel, het ego hangt daarnaast. Dat verklaart meteen waarom iemand met een groot ego vlugger tegen de vlakte zal gaan met een motor. Door het grotere gewicht boven zijn hoofd zal zowel bij een wheelie of een stoppie de motor vlugger over zijn zwaartepunt kantelen. Dat geldt trouwens ook voor het plat door de bocht gaan waarbij de motorfiets rapper zal omvallen.
En als jullie stelletje hufters me niet geloven, zal ik het jullie bewijzen. Ga maar eens tegen de vlakte met dat motortje van je. Met een helm op je kop zal dat hoofd wel heel blijven maar je ego blijft gekwetst. Meteen een bewijs dat je ego boven je helm hangt… Dus of je nu een helm draagt, een zwaar hoofd hebt of niet, je ego is naar de haaien al vind ik het uiteindelijk toch nog het best om wel een helm op je hoofd te zetten. Je moet sommige mensen nu eenmaal beschermen tegen zichzelf. Met een helm op hun hoofd kan je ze tenminste nog los laten lopen…

Uw Goeroe,

Erik Tanghe