back
back to content
het valsttik van de liefde

Krijgen we vandaag vlugger en meer kanker omdat we waardeloze voeding eten, ongezond leven en teveel stress hebben?
Dat is zeker zo en toch wordt het hoog tijd dat we de echte oorzaak van deze woekerende cellen gaan inzien want zolang we kanker beschouwen als een ziekte, geraken we geen stap verder.

Voor wie het echte proces van ziekte nog niet helemaal begrepen heeft, raad ik aan het artikel over het hoe en het waarom van ziekte eerst te lezen..
Je vindt het hier.
Kort samengevat wordt iemand ziek omdat een bepaalde emotie het menselijk energieveld verstoort.
Die verstoring gebeurt in het lichaamsdeel dat symbolisch met het emotionele probleem verbonden is.
Als die energetische verstoring langere tijd blijft duren, gaat ook het fysieke lichaam van de mens op dezelfde plaats minder efficient funktioneren. De stofwisseling werkt minder goed waardoor er een teveel aan afvalstoffen ontstaan.
Vergelijk het met een slecht afgestelde motor..

Microben als helper

Eerst zal het immuunsysteem het teveel aan afvalstoffen proberen op te ruimen en wanneer dat niet lukt, roept het de hulp in van bacteriën en microben omdat deze micro-organismen afval opvreten.
U leest het goed.. microben en bacteriën worden door het lichaam toegelaten omdat ze ons helpen toxines op te ruimen..
Zij kunnen ongehinderd het lichaam binnen omdat het lichaam al in een staat is dat het zichzelf niet meer kan verdedigen.. Het is al te sterk vervuild en het kan zich niet meer afschermen tegen nieuwe indringers en in dit geval is dat niet eens erg want de komst van de bacteriën zal het lichaam helpen de opgestapelde rotzooi op te ruimen.
Door de bijbehorende ziekteverschijnselen, zijn we bovendien genoodzaakt rust te nemen wat ons verder zal helpen de toxinecrisis op te lossen..
Rust, veel drinken, afwezigheid van stress, de bacteriën en het immuunsysteem doen de rest....

Maar de moderne mens pakt het helemaal verkeerd aan..
We nemen (immuun) onderdrukkende pillen en tegen beter weten in werken we verder omdat we op de werkvloer niet kunnen gemist worden... We luisteren niet meer naar ons lichaam en het ziekteverschijnsel dat slechts een tijdelijk ongemak is dat ons vertelt dat er zich teveel afvalstoffen in het lichaam bevinden en dat de opruiming met behulp van derden aan de gang is, wordt compleet genegeerd..
Het is nochtans hoog tijd om even rust te nemen..
Als de klassieke geneeskunde met medicijnen deze micro-organismen die we zelf ter hulp hebben geroepen uitschakelt, zullen de ziekteverschijnselen die ze veroorzaken wel verdwijnen maar blijft het teveel aan afvalstoffen die de echte oorzaak van ons probleem zijn, onopgelost..
De symptomen van ziekte die we eigenlijk als een waarschuwingsignaal zouden moeten zien, worden uitgeschakeld..
Het is als een sirene van een brandalarm waarbij we als oplossing de draad van de sirene doorknippen om het geloei te laten stoppen...
Het storende probleem lijkt opgelost maar de brand woedt wel verder.
Het is dus een kwestie van tijd alvorens de mens opnieuw zal hervallen in ziekte wat in een later stadium kan verergeren naar een chronisch probleem..

Dr Gary Tunsky vergelijkt het met een vuile keuken..
Als er in jouw keuken rottende etensresten liggen en er komen kakkerlakken binnen om ze op te eten, kan je op twee manieren reageren..
De klassieke geneeskunde spuit de kakkerlakken met insecticiden dood.
Wanneer we echter de dag nadien terugkomen, zullen ze opnieuw kakkerlakken aantreffen die resistent zijn geworden tegen het gif waardoor we nog krachtigere insecticiden moeten gebruiken om ze te vernietigen... en uiteindelijk zullen de kakkerlakken blijven terugkomen totdat er niks meer te eten valt en het afval is verdwenen..
Het is dus veel beter om het rottende afval gewoon te verwijderen en je zal geen problemen krijgen met ongedierte.. in ons lichaam vertaalt naar microben en bacteriën..
Zij zijn niet het probleem, zij zijn een gevolg van het probleem en dat zijn de te grote hoeveelheid aan afvalstoffen.

Maar het kan nog erger..
Als afvalstoffen zich blijven opstapelen, wordt het lichaam zo zuur en heeft het zo'n chronisch gebrek aan zuurstof, dat het eigenlijk niet meer kan overleven..
Een lage ph of beter gezegd een hoge zuurtegraad is dodelijk voor de mens.
Terwijl een normale ph waarde voor het menselijke lichaam rond de 7,4 ligt, is een ph waarde van 6.8 of 7.8 al fataal afhankelijk van welk lichaamsdeel is aangetast.
Zeker het bloed is erg gevoelig als het om schommelingen van de zuurtegraad gaat.
Het lichaam zal er dus alles aan doen om die zuurtegraad omlaag te krijgen en die zuurtegraad wordt vooral veroorzaakt door een te grote hoeveelheid toxines...
Als de toxines niet meer kunnen verwijderd worden, is het van levensbelang de stijgende zuurtegraad die hiermee gepaard gaat, naar omlaag te krijgen en daar heeft het lichaam een laatste redmiddel voor gevonden.. kanker...

Muterende cellen

Wanneer het zuurstofgehalte te laag wordt, gaat het lichaam de cellen die in die zuurstofarme omgeving leven de opdracht geven te muteren zodat ze geen zuurstof meer nodig hebben en dat ze zelfs afvalstoffen kunnen gebruiken als voeding. Daardoor kunnen ze perfect overleven in een zurig milieu en ruimen ze bovendien afvalstoffen op.
Ze leven daarvan.
Het is hun voeding omdat er niks anders voorhanden is.
Terwijl een mens met een tumor nog geruime tijd kan leven, kan het dat met een te hoge zuurtegraad niet.
Kanker is m.a.w. een laatste redmiddel van het lichaam om te overleven, om de tijd te rekken om tijdens die extra tijd alsnog de overvloed aan afvalstoffen op te ruimen..
Kanker is dus geen ziekte.
Het is het laatste redmiddel, een laatste uitstel, een laatse kans om alsnog het tij te keren...
Het is de ultieme overlevingsreflex van het lichaam. ...

Bloedkanker of leukemie is één van de dodelijkste en snelste kankers die er bestaat en dat is ook logisch..
De ph waarde van het bloed is het meest gevoelig voor schommelingen dus dient het opruimen van het te zurig milieu in het bloed ook het snelst te gebeuren. Bovendien kan er door de beweeglijke aard van bloed ook geen tumor gevormd worden waardoor ontzuring veel moeilijker wordt.

Bij de behandeling van kanker dienen we ons dus niet te focussen op de tumor tenzij die al zo groot is geworden dat zijn expansie bepaalde levensbelangrijke organen bedreigt..
We moeten ons concentreren op het ontzuren van het lichaam en dat gebeurt door het verwijderen van afvalstoffen, het zuiveren van het lichaam en van de cellen..
Er is niks mis met het verwijderen van een tumor maar het helpt ook niet..

Sodiumbicarbonaat

Als het vuilnis gedurende enkele maanden niet meer wordt opgehaald, kan het weghalen van het opgestapelde vuil wel helpen om de stank en de vervelende aanblik van het huisvuil weg te werken maar als er niks wordt gedaan aan het produceren van nieuw afval, haalt dat erg weinig uit.. Ontzuring en reiniging van de cellen en dus het lichaam in zijn geheel is de enige oplossing voor kanker en het meest efficiënte systeem om het lichaam te ontzuren, is het gebruik van sodiumbicarbonaat of baking soda.
Natriumwaterstofcarbonaat is trouwens een stof die door de alvleesklier (pancreas) wordt geproduceerd om de darmen meer alkalisch te maken en ervoor te zorgen dat het maagzuur geneutraliseerd wordt.. Sodiumbicarbonaat is dus geen lichaamsvreemde stof zoals de meeste traditionele medicijnen.

Traditionele artsen zijn erg gekant tegen het gebruik van sodiumbicarbonaat.
Ze beweren dat het sodiumbicarbonaat de spijsvertering verslechtert waardoor de patient nog verder zal verzwakken..
Het is erg jammer dat artsen dit soort kritiek geven wetend dat chemotherapie het volledige lichaam vergiftigt (en dus bovenop de afvalcrisis nog wat extra toxines gaat toevoegen) en het immuunsysteem heel sterk verzwakt of zelfs totaal vernietigt.
Chemotherapie heeft nog nooit iemand van kanker genezen..
Velen veranderen na een kankerbehandeling echter drastisch hun levensstijl, eetgewoontes en genieten meer van het leven.. Dat en het geloof in de chemo zorgt voor genezing en niet het vergif ervan en de nefaste invloed op het immuunsysteem en dus de algemene gezondheid.

Sodiumbicarbonaat dient inderdaad juist worden gebruikt.
Als het kort voor of na een maaltijd wordt ingenomen, zal het inderdaad het maagzuur neutraliseren waardoor het voedsel niet meer verteerd wordt, er dus nog meer afvalstoffen ontstaan en vitamines en voedingstoffen niet meer kunnen opgenomen worden..
Als het sodiumbicarbonaat echter op een nuchtere maag wordt ingenomen en/of wanneer er geen voedsel meer in de maag zit, zal het sodiumbicarbonaat rechtstreeks naar de darmen vloeien waar geen zurig milieu is en waar voor de goede werking van alle enzymes een meer alkalisch milieu noodzakelijk is.
Dat is meteen de reden dat een te zurig milieu in de darmen voor een slechte vertering en dus rottende voedingsresten en de bijbehorende slechte bacteriën zorgt.

Praktisch los je één theelepel sodiumbicarbonaat op in een glas water (geen leidingwater omdat het fluor in het water een slechte invloed heeft op de werking van het sodiumbicarbonaat) en je neemt het 's morgens op nuchtere maag 1 uur voor je ontbijt. 's avonds doe je hetzelfde maar je doet het minstens 4 uur na het eten en neem geen zware maaltijd met voedsel dat langer dan 4 u in de maag blijft (zoals bv sardines in blik)..
Op die manier corrigeer je alvast de zuurtegraad van je lichaam tijdens de nacht..
In extreme gevallen kan je ook nog een derde dosis nemen rond de middag maar let wel goed op dat de inname niet te kort voor of na de voeding gebeurt..
Gebruik Sodiumbicarbonaat niet te lang.. Hou na twee weken een pauze van één week en doe het nadien indien nodig opnieuw.. Sodiumbicarbonaat is immers een zout en dus ook belastend voor de nieren..
Drink ook voldoende water.. iets wat trouwens altijd belangrijk is want een uitgedroogde toestand van de cellen (iets wat veel voorkomt) zorgt ook voor een opstapeling van afvalstoffen en dient dus vermeden te worden..

Na een sodiumbicarbonaar kuur is bv citroensap met lauw water een goede opvolging (zelfde tijdstippen) om te ontzuren omdat citroen ondanks zijn zure smaak erg alkaliserend werkt in het lichaam. Bij het gebruik van citroen in lauw water (een halve geperste citroen in een vol glas) dient logischerwijze niet zo'n lange wachttijd voor en na eten gerespecteerd te worden.. Tussendoor citroen en water drinken is trouwens ideaal om de zuurbalans van het lichaam in stand te houden.
verder zijn allerlei producten op de markt die het lichaam kunnen helpen bij het ontzuren. Het voordeel van sodiumbicarbonaat is de lage prijs en de sterke werking. Sodiumbicarbonaat is een echt paardemiddel.

Emoties als oorzaak

Uiteindelijk begint elke ziekte bij een storing in het menselijk energieveld en die storingen worden veroozaakt door niet verwerkte emoties..
Die emoties gaan het gebied van het lichaam verstoren dat symbolisch is verbonden met het emotionele probleem.
De soort en de plaats van de kanker is dus erg belangrijk want het vertelt ons wat de oorspronkelijke oorzaak was van onze afvalcrisis en dus op een later tijdstip onze kanker..

Zo zijn vrouwen die borstkanker krijgen, vrouwen die emotionele problemen hebben omtrent hun vrouwelijkheid...
Het zijn vrouwen die geen aandacht van hun man krijgen, zich niet mooi meer vinden, hun vrouw zijn te veel laten afhangen van het krijgen van kinderen etc (in dat geval zal de kanker eerder optreden in de baarmoeder..)...
Als een vrouw zich bv niet meer vrouw voelt, is dat een negatieve emotie...
Die negatieve emotie verstoort het energieveld of anders gezegd het aura... .
Dat energieveld gaat verstoord worden op de plaats die symbolisch verbonden is met de emotie in dit geval bv de borsten omdat de borsten nu eenmaal het symbool van vrouwelijkheid bij uitstek zijn zoals het prostaat en de penis bij de man..

Wanneer een man zich op latere leeftijd niet meer mannelijk voelt omdat zijn sexleven achteruit gaat of de fut uit het huwelijk is, stapelen zich teveel afvalstoffen op rond het prostaat waardoor bij langdurihge vervuiling kanker kan onstaan..
Een goed sexleven en het beleven van de mannelijkheid lost dit op al kan de emotionele reden achter het probleem erg diep liggen net zoals bij de vrouw..

De klassieke kankerbehandelingen zoals amputatie van de borsten zijn enkel olie op het vuur want het zal het emotionele probleem rondom vrouwelijkheid logischerwijze alleen maar verergeren want het symbool van hun vrouwelijkheid wordt gewoon weggenomen..
In dat opzicht is het preventief verwijderen van de borsten dan ook stupide en ronduit misdadig.
Het is even onnozel als het amputeren van de benen van een bejaarde man die elke dag de trap neemt, om te voorkomen dat hij ze op een dag zou breken door van de trap te vallen.

De bewering dat kanker genetisch bepaald zou zijn, is fout.
Bepaalde emotionele eigenschappen en/of persoonlijke gedragingen zijn echter wel aangeleerd door familiale banden en in dat opzicht kan bv borstkanker zowel bij moeder als dochter voorkomen.
Als de moeder in een onderdrukkende relatie zit, is er een goeie kans dat de dochter daar later ook in terechtkomt en daardoor ook problemen krijgt met haar vrouwelijkheid..
Dat is aangeleerd gedrag en heeft niks met genetica te maken.. Dr Bruce Lipton heeft trouwens baanbrekend onderzoek verricht dat bewezen heeft dat emoties zelfs het menseijk DNA kunnen veranderen...
Verander en verwerk je emoties en je zal nooit kanker krijgen..

Er zijn veel gevallen bekend van terminale kankerpatiënten die nog maar enkele maanden te leven hadden die toch genezen zijn omdat ze besloten om de laatste maanden van hun leven echt nog even te gaan doen waar ze zin in hadden.
Ze vertrokken voor die wereldreis die ze al heel hun leven wilde maken, gingen van hun man weg. Kortom.. ze werden terug gelukkig en pakte de echte oorzaak van de kanker aan..
De negatieve emotie, de zure kijk op het leven...
Geluk is het ultieme medicijn tegen elke ziekte en ook tegen kanker...
Wie gelukkig is, wordt minder zuur..
Zorg er dus voor dat negatieve emoties niet langdurig je energieveld verstoren..

ET

If you want to know the real truth of life