back
back to content
De energetische kracht van kleding

Er is nog nooit een tijd geweest dat kleding zo belangrijk was.
Modetrends volgen elkaar razendsnel op en zelfs idiote ontwerpen worden gretig gevolgd al lijken sommige design meer op een poging om ons gewoonweg belachelijk te maken.
Maken kleren de man of vertellen ze ons net wie we niet zijn?

Het is aandoenlijk om te zien hoe bij het passen van een nieuw kledingstuk de persoon in kwestie glunderend lijkt te beseffen dat hij met dat nieuwe kledingstuk een nieuw en ander mens zal worden..
Kijkend naar het beeld in de spiegel lijken we plots tot het besef te komen dat we veel meer waard zijn dan we voorheen dachten.
We beseffen dat we echt wel de moeite zijn en daar hoeven we nauwelijks iets voor te doen..
Enkel een nieuw stuk textiel herwaardeert ons als mens en dat is veel gemakkelijker dan eender welk persoonlijkheidsproces of het jarenlang schaven aan de negatieve kantjes van jezelf.
Een nieuwe jas of broek geeft je instant het imago dat via publiciteit erbij wordt verkocht en met een kleine financiele investering ben je plots een betere versie van jezelf. Mode en kleding is een vorm van instant upgraden van je persoonlijkheid en nergens gaat dat zo gemakkelijk dan in het pashokje van een kledingzaak en dat is verrekt verleidelijk..
Maar voor wie een beetje kritisch is voor zichzelf kan kleding een heel belangrijke funktie hebben in het uitbalanceren van het menselijke aura.

Het menselijk energieveld

Het menselijke energieveld bestaat uit 7 verschillende energielagen die elk met een chakra of energiecentra verbonden is en elke energielaag-chakra heeft z'n specifieke kleur, doel en eigenschap.

Human aura
'De klassieke zienswijze van de 7 chakra's die verbonden zijn met de buitenste energetische cocon die ons beschermt en ook alle kleuren van de verschillende chakra's bevat.. De tekening is een vereenvoudigde voorstelling. Tussen de chakra's en de buitenste laag zit er natuurlijk ook een overvloed aan energie.'

Negatieve emoties verstoren dat aura of energieveld waardoor sommige chakra's minder voeding krijgen en dus minder krachtig worden..
Als je de verschillende chakra's met gloeilampen vergelijkt, zou je kunnen stellen dat een minder goed doorstroomd chakra lijkt op een gedimde gloeilamp terwijl in extreme gevallen chakra's zo zwak kunnen zijn dat hun energieveld (uitstraling of aura) haast onzichtbaar wordt..

Elke mens streeft van nature uit naar een gezond en evenwichtig energieveld..
Een langdurig verstoord aura zal het fysieke lichaam immers ziek maken want waar de energetische doorstroming minder goed werkt, zal ook de fysieke spiegel (het lichaam) minder goed funktioneren.
De stofwisseling werkt minder goed en het afvoeren van afvalstoffen via het lymfesysteem verloopt minder efficient..
Op lange termijn zal dit leiden tot te weinig zuurstof in de cellen, een te hoge zuurtegraad en een afvalcrisis die zullen leiden tot fysieke ziekte..

Een gezond en uitgebalanceerd energieveld is m.a.w. synoniem voor een perfecte gezondheid en het voorkomen van ziekte..

Onbewust op zoek naar balans

Slechts weinigen onder ons zijn in staat het menselijk energieveld waar te nemen maar onbewust voelen we wel wanneer er wat mis is en proberen we het onevenwicht van dat energieveld te herstellen... en dat doen we o.a. door kleding te kopen en te dragen met een kleur waarvan er in ons aura een tekort of onevenwicht is..
We hebben allemaal een lievelingskleur en we hebben allemaal kledingstukken waar we gek op zijn.
Onze hele kast hangt vol met allerlei spullen maar uiteindelijk grijpen we steeds weer naar hetzelfde favoriete kledingstuk..
Bovendien heb je van die dagen dat je echt het gevoel hebt dat je die bepaalde jurk of broek 'moet' dragen en dat heeft dan heel dikwijls iets te maken met de kleur van dat bepaalde kledingstuk.
Soms gebeurt ook het tegenovergestelde en zijn er momenten waarop je gefrustreerd een bepaald hemd, broek of trui terug de kast in hangt omdat het die dag niet bij je lijkt te horen..

Kleur- of lichttherapie wordt al veel langer gebruikt om mensen met depressie of problemen in het algemeen te genezen.
Het relaxerend of net stimulerend effect van kleuren is al veel langer bekend en de connectie met onze chakra's ligt voor de hand. Zo is de relaxerende werking van de natuur eenvoudig te verklaren doordat het de kleur is van de hartchacra en de natuur daar ook op inwerkt..

De keuze van de kleur van onze kleding hangt m.a.w. sterk samen met de toestand van ons aura of energieveld..

Het kleurenpalet

Draag je graag oranje kleding?
Dan is er een goeie kans dat je tweede chakra wat slapjes is en dat je niet voldoende fysieke aandacht krijgt..
De tweede chakra staat immers voor het zichzelf fysiek graag zien, sensualiteit en sexualiteit..

Is je lievelingskleur geel, dan heb je sterke behoefte om je ik-waarde in de wereld neer te zetten..
Je hebt te weinig vertrouwen in jezelf en net daarom zal je ego sterk opspelen..
Geel is de kleur van de solar plexus chakra..

Ben je iemand die steeds blauw draagt, dan is er nood aan communicatie want blauw is de kleur van de keelchakra.
Als je dus morgen een lezing gaat geven, is het interessant om je in blauw te kleden omdat je op die manier ook bij de toehoorders de communicatie chakra gaat stimuleren waardoor je een aandachtiger publiek zal hebben.

Rood duidt dan weer op mensen die gronding nodig hebben..
Rood is de root (1ste) chakra en staat voor kontakt met de aarde en materie..

Groen heeft dan weer alles te maken met de hartchakra en emotioneel gekwetste mensen dragen veel groen net om de verstoorde hartsgevoelens te verzachten..

Human aura
'Afbeelding van iemand die groene kleding draagt om een opstapeling van groene aura-energie ter hoogte van de hartchakra te compenseren. De verstoring van het aura op die plaats, zorgt ook voor fysieke klachten aan de schouder (rood) en een teveel aan geel aan de linkerkant wat duidt op problemen met de eigenwaarde. We zien ook blauw aan de onderzijde wat duidt op onvoldoende communicatie over emoties.'

indigo en violet hebben te maken met spiritueel inzicht en het is geen toeval dat purper een kleur is die veel voorkomt in gewaden van Christelijke leiders al wil ik hier zeker niet beweren dat religie synoniem is aan spiritueel inzicht..

Een sterke drang om een bepaalde kleur te dragen heeft dus veel te maken met de toestand van iemands aura..
Het is een vorm van persoonlijk kleurtherapie.
Het is een manier om een tekort aan kleur op te vullen in je energieveld.

Mannen maar vooral vrouwen die graag oranje dragen hebben bijna altijd een tekort aan lichamelijke aandacht, meestal van hun partner... Mensen die graag rood dragen, hebben behoefte aan gronding en zijn dus onvoldoende fysiek aanwezig.
Meestal voelen ze zich onveilig en leven ze grotendeels in hun hoofd.. Zij hebben nood aan kontakt met materie, met de energie van moeder aarde..

Zwart-wit

Het wordt helemaal anders wanneer mensen voortdurend zwart dragen..
Dat heeft niet zozeer iets met de chakra's te maken maar wel met een verstoring van het energieveld door negatieve energieën.

Human aura
'Persoon die steeds zwarte kleding draagt onder invloed van een energetische parasiet die links het energieveld binnenkomt.. Naast problemen met de ik-waarde (geel) zorgt hij ook voor een slechte instroom van goeie levensenergie (wit), hartsproblemen (groen) en fysieke klachten rond de nek (rood).'

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je geen mooie zwarte jurk of kostuum mag dragen tijdens een feestgelegenheid maar wanneer mensen atijd zwart dragen zoals bv gothics ligt een verstoord energieveld meestal aan de grondslag.
Iemand die altijd wit draagt, zou in principe iemand moeten zijn die mooi in balans is want een volledig evenwichtig aura is immers gewoon wit.. ( heiligen worden dikwijls afgebeeld met een witte gloed om zich heen) maar meestal is het dragen van wit eerder een verlangen naar zuiverheid van het energieveld dan wel daadwerkelijk de toestand ervan...
Het is dus eigenlijk hetzelfde als met de andere kleuren..
Het ontbreken of het te weinig aan een bepaalde kleur in het aura zet ons aan om kleding in de betreffende kleur te dragen.

Om deze tekst begrijpbaar en eenvoudig te houden, spreken we over de aura's en chacra's in de vorm zoals ze algemeen worden aangenomen en afgebeeld..
Dat is echter niet hoe ze er in realiteit werkelijk uitzien. Ondanks alle geschriften en verklaringen van healers, zijn chacra's immers nog nooit bewijsbaar waargenomen zoals bv wel gebeurt bij het fotograferen van aura's d.m.v. Kirlian fotografie.
Aura's of energievelden van de mens bestaan wel degelijk en bij het zoeken naar de verklaring van het dragen van bepaalde kledingskleuren, zijn dan ook enkel de kleuren van het aura of net het ontbreken ervan van belang. Tesamen met de plaats waar het tekort zich bevindt, kunnen we bepalen welke emotie ons uit evenwicht brengt en wat er nodig is om dat evenwicht te herstellen.

Erik Tanghe

If you want to know the real truth of life