back
back to content
overtuig me niet

We willen allemaal onze naaste mens vooruit helpen.
Je wilt hen vertellen en uitleggen hoe de waarheid nu echt in elkaar zit, hoe jij het ziet.
Hoe heerlijk is het niet om te filosoferen over de diepe waarheid van het leven en te weten dat jij het bij het rechte eind hebt.
We willen O zo graag anderen doen geloven wat voor ons waarheid is..
Het streelt ons ego en het zorgt er voor dat we ons minder alleen voelen... alleen werkt het niet..

flowershower
'Flower Shower 40 x 60 cm, acryl en inkt op canvas'

Ik ben terug aan het schilderen geslagen.. Ik heb eindelijk de tijd gevonden om terug de schilderstudio in te duiken en als het warm is, zet ik maar wat graag de deur open omdat het met de plexiglas koepel in het plafond binnen veel te snel warm wordt.
Zo'n koepel geeft ideaal licht om kunstzinnig bezig te zijn en dat vinden de insecten blijkbaar ook..
Die komen in grote getalen de studio binnengevlogen en beginnen dan kompleet stuurloos eindeloos tegen de koepel te beuken, niet beseffend dat de enige uitgang, de weg terug langs de deur is die gewoon open staat.
Soms probeer ik dan met een bezem ze van de koepel weg te jagen en ze te sturen naar de echte uitgang maar dan gaan ze als een gek tekeer en zien ze mij als de vijand terwijl ik ze alleen maar probeer hun vrijheid terug te geven..
Soms lukt dat maar meestal vind ik ze na een paar dagen dood terug op de vloer, kapot gebeukt tegen een onzichtbare muur zonder te beseffen dat om de uitgang die er altijd was te vinden alleen maar een richtingsverandering nodig was..

Zo ben ik ook gestopt om mensen proberen te overtuigen want dat werkt niet.
Wie ben ik trouwens om iemand te vertellen wat de waarheid of de juiste weg is?
Er is geen absolute waarheid en alles wat we waarnemen in deze werkelijkheid is gekleurd door persoonlijke perceptie en daar drupt het ego al snel doorheen.
Maar dat neemt niet weg dat het me pijn doet om te zien hoe velen blijven beuken, bonken en rammen tegen diezelfde onzichtbare muur terwijl de uitgang gewoon voor het grijpen ligt..
en dat is wel mijn stuk.. het opschonen van die pijn... want zolang het mij pijn doet dat mensen dingen niet willen zien, zal het blijven gebeuren want zo werkt deze holografische werkelijkheid.

Phoenix
'Phoenix 80 x 120 cm, acryl en bierblokjes op hardboard'

Ik krijg heel wat mails met daarin verduidelijkingen van allerlei theorien over wat er gaande is in de wereld en dat we er dringend wat aan moeten doen.
En wat me telkens opvalt dat iedereen zich focust op het probleem, op wat zich buiten hen afspeelt, het drama, de crisis, het trauma... en alhoewel de intenties natuurlijk allemaal geweldig zijn, gaat het daar helemaal niet om want al die scenarios zijn enkel mogelijk omdat ze resoneren met emoties die ons leven.

Christina von Dreien zei het onlangs nog..

Hoe wil je dat oorlogen stoppen als er nog oorlog binnenin onszelf leeft..
Hoe wil je dat de buitenwereld in vrede is terwijl stukken van onszelf in onvrede leven?

Erik Tanghe

If you want to know the real truth of life