Back to index

De motorpisoloog

 

DE PANNEKOEK

 

Beste Lezer, Mijn goede en hoog gewaardeerde vriend Marc is nog steeds herstellende van zijn adembenemend walgelijk motoraccidentje en net omdat het allemaal zo lang duurt, begint hij behoorlijk ongeduldig te worden. Zo vroeg hij onlangs aan die dokters of ze niet konden zeggen hoelang zijn herstelperiode nog ging duren… of ze er geen tijd konden opplakken.

De stommeling… en nu heeft hij het natuurlijk zitten. Ze hebben er verdorie een datum opgeplakt en die is natuurlijk in de wond vastgegroeid en beginnen ontsteken en nu gaat het natuurlijk allemaal nog veel langer duren.

 

  Jaa, beste lezer, kwetsuren en ongevallen zijn klote, iets waar ik trouwens ook wel van kan meespreken… vooral de laatste tijd.

Ik heb me immers voorgenomen om te leren boksen. Echt leuk is dat natuurlijk in het begin niet maar je wordt er naar het schijnt wel een echte vent van. Met een echte vent in het boksen worden, bedoelen ze gewoon dat je veel op je bek wordt geslagen. Ik heb er al dikwijls aan gedacht om een motorhelm op te zetten en een lederen pak aan te trekken. Tegen al dat Kevlar kan volgens mij zelfs geen zwaargewicht kampioen op.

 

Spiegelei

 

  Jullie zitten natuurlijk ondertussen te gniffelen omdat ik wel idioot moet zijn om als geschoold en achter een bureautje zittend pisoloog aan het boksen te gaan…

Ach lach maar… spatten uit de laagte raken me niet. Ik zou me trouwens verbaal wil kunnen verdedigen (dat kan ik van het boksen nog niet zeggen) maar ik kan jullie toch niet raken. Daarvoor zijn jullie te klein en onbeduidend.

Ik kan mijn boksleraar ook niet raken al heeft dat een andere reden. Ik boks namelijk tegen een pannenkoek. Het beest dat me leert boksen noemt zichzelf in alle bescheidenheid een pannenkoek omdat zijn achternaam Pans is.

  Beste lezer, ik vind dat niet om te lachen. Een pak rammel krijgen is sowieso al vernederend, het is nog veel erger als het van een pannenkoek komt.

Het is trouwens geen echte pannenkoek. Een echte pannenkoek is een sul, een loser, een watje, een ventje van niks. Dat kan ik van mijn pannenkoek niet zeggen. Als hij erbij is, ben ik de sul en de loser. Het is m.a.w. een spiegelpannenkoek… een spiegelei als het ware…

  Over eieren gesproken… het is weer Pasen geweest en dan krijg je van die stompzinnige SMS’sjes waarin ze vragen hoe het toch komt dat een ei ovaal is en de ‘dooier’ rond. Dat vragen ze me dan omdat ik het grootste kieken ben dat ze kennen… De pannenkoeken, verdomme!

Ik zal die stommelingen die zo’n dingen sturen eens wat ‘dooier’ maken, dan weten ze ineens hoe dat komt… dan moet ik natuurlijk wel eerst leren boksen met die andere pannenkoek en ervoor zorgen dat ikzelf geen ‘dooier’ word.

  Boksen is trouwens een fascinerende sport.

Zo zijn mijn bokshandschoenen rood maar ik kan er wel iemand een blauw oog mee slagen. Of ik kan er je tanden mee uit je bek slaan en dan lach je waarschijnlijk met de overblijvende exemplaren groen en dat is straf want je tanden zijn wit. En jullie zitten je waarschijnlijk ondertussen blauw te ergeren aan de onzin die ik verkoop en dat is ook al straf want jullie zijn watjes en dus bijgevolg wit…

 

Pavarotti

 

  Heb trouwens maar een beetje medelijden met me, Beste Lezer want mijn pannenkoek heeft pas nog één van mijn tussenribspieren in gruzelementen geslagen. Ik wist verdorie niet eens dat ik tussenribspieren had! Je ziet, je bent nooit te lomp om te leren…Ik heb verdorie drie weken half zittend in mijn zetel moeten slapen omdat ik niet meer kon liggen. Dat is helemaal anders dan mijn vriend Marc. Die ging op z’n motor zitten en ging er bij liggen. Bij mij had de Pannenkoek me liggen en kon ik gaan zitten…

  Vreemd genoeg wekken die kwetsuren ontzag bij de mensen. Kijk maar eens naar motorcrossers en hoe die met respect naar iemand kijken die er hard is afgegaan. Ze weten hoe pijn het doet, hopen het nooit zelf mee te maken en zijn dus eigenlijk jaloers op het feit dat jij het al hebt gehad. Jij bent de held en zij moeten het nog worden al wilden ze al dat het voorbij was want niemand weet natuurlijk of die crash wel goed gaat aflopen. We willen allemaal helden zijn maar wel met de zekerheid dat we niet voor de rest van ons leven kreupel zijn.

  Een echte vent is gekenmerkt door littekens. Het woord zegt het zelf: tekenen van het lid… een bult in je broek/een bult op je kop, een erectie/een infectie, een stijve/pijn aan je lijve, neuken/deuken, rammen/schrammen, penetreren/opereren, een penetratie/een ejaculatie en een stationstatie, heet staan/koud liggen…

  Dat mag je natuurlijk niet verwarren met van die mensen die de ene ziekte na de andere hebben en daar op een bepaalde manier nog trots op zijn ook. Vergelijk dat maar eens met een motor. Wie is er nou trots of blij met een tweewieler die voortdurend wat mankeert.

Alhoewel… ze doen al langer hoe meer voor mensen met problemen en ziekten. Je kan maar beter half dood zijn… of zelfs helemaal. Zo hoorde ik onlangs op het nieuws dat er een conferentie was gehouden voor zelfmoordenaars??… Zo konden die ook eens bij elkaar komen om eens over die dingen te praten.

Heu, pardon?!! Zijn die niet dood dan?… Daar liepen trouwens ook heel wat van die smerige Pavarotti’s rond en die wilde natuurlijk allemaal een foto van die Paparazzi of was het andersom…

  En jullie zitten je natuurlijk al heel de tijd af te vragen of die pannenkoek van me behalve dat boksen ook met een motor kan rijden.

Natuurlijk niet. Ik heb je toch al gezegd dat het een pannenkoek is…

 

Uw Goeroe,

 

Erik Tanghe