Back to index

De Motorpisoloog

 

DE SAMOERAI-RIJDER

 

  Beste lezer, ik ben een gelukkig man want ik heb een samoeraizwaard gekocht.

De reden waarom ik dit geweldige ding heb aangeschaft, doet geheel niet ter zake maar laat ik u vertellen dat het virtueel in twee klieven van al even ingebeelde tegenstanders met een samoeraizwaard een geweldige therapie is.  Zo heb ik gisteren nog een niet bestaande belastingsontvanger en een verzonnen postbode die te laat was met mijn gewenste Lotto winst nog een gespleten persoonlijkheid bezorgd, de smeerlappen! Over fantasieën i.v.m. mijn bazen ga ik hier niks vertellen want anders mag ik dit soort zaken niet meer schrijven. Zelfs in de virtuele wereld zijn er regels maar daarover ga ik het nu niet hebben…

 

Scheermes, scheermeste, scheergemest…

 

   Ondanks het feit dat een Samoeraizwaard eigenlijk een scheermes is van zeventig centimeter en dus een indrukwekkend en efficiënt wapen is, vindt iedereen mijn nieuwe aanwinst geweldig en dat, beste lezer, vind ik vreemd.

Ik heb thuis ook wel een paar messen liggen maar als ik daar over begin, vinden de mensen mij plots gestoord, bezeten en angstaanjagend bangelijk.

Ik kan daar niet aan uit.

Mijn messen hebben zo’n gemiddelde lengte van  pakweg 15 centimeter en daarvan heb ik er dus al gauw 5 nodig om een samoeraizwaard bij elkaar te krijgen… en toch vindt iedereen die Katana, want zo noemt zo’n snijtuig een bewonderswaardig ding. Een lang zwaard is dus blijkbaar minder bedreigend dan een korte patattenschiller. Hoe langer het wapen, hoe leuker de mensen het vinden. Zo vinden ze een jachtgeweer ook veel meer klasse hebben dan een pistool of een smerige revolver

  De reden dat ik hierover begin, beste lezer, naast het feit dat alleen echte krijgers samoeraizwaarden verdienen, is omdat dat in de motorwereld net zo is. Een lange motor, zeg maar een chopper vinden de mensen Cool, relax en schattig terwijl een motor met een korte wielbasis, een sportmotor dus als een agressief ding wordt ervaren omdat je er enkel voetgangers mee kan doodrijden.

Ze vergeten dan wel dat vroeger de Hells Angels enkel op van die lange motoren, Harleys dus, rond bolden en zo’n Helle Angel is naar wat men mij verteld heeft een gevaarlijk mens.

   Lang en kort.

Nu verwachten jullie op seks beluste lezers natuurlijk dat ik ga beginnen over de lengte van iets totaal anders en het al dan niet bedreigende karakter voor pakweg onze vrouwelijke medemens… maar ik ga het ditmaal deftig houden. De lengte van onze mannelijke leuter is trouwens zo doelgericht variabel dat ik dit niet wetenschappelijk kan onderbouwen en pisologie is nog altijd een menselijke maar niettemin exacte wetenschap.

 

Knipperlicht, knipperlag, knippergelegen…

 

  Maar de theorie van lang en kort stoot (ja sorry) op vreemde tegenstellingen. Zo moet ik mij in mijn oneindig drukke bezigheden als succesvol pisoloog regelmatig naar gestoorde klanten begeven en stond ik zoals zovelen die dag in de file. Je moet trouwens met velen zijn om in een file te kunnen staan maar dat geheel ter zijde.

 Plots kwam een motorfiets met knipperende lichten tussen de file doorgereden en tot mijn grote verbazing zag ik dat iedereen spontaan opzij ging. Blijkbaar is een aan-uit signaal iets wat mensen ontzag inboezemt. En terwijl een aan-uit signaal ontzag en vrees inboezemt, wordt bv een gewoon ééntonig signaal zoals een constant grootlicht als irritant en vervelend beschouwd. Geef toe, dat is vreemd.

  Als ik aan één stuk door op een scheidsrechterfluitje loop te fluiten, zal ik vlugger last krijgen dan wanneer ik er enkele korte tonen op speel. Misschien zoeken de mensen eerst effe naar een ritme dat er niet is of wachten ze gewoon tot het stemmen van mijn fluit… pardon, mijn scheidsrechterfluit dus gedaan is. Nochtans zijn korte signalen niet altijd even efficiënt. Als ik in een café de dienster roep door met mijn vingers te knipperen, riskeer ik meteen een klap voor mijn kop.

Enfin, maar U had het waarschijnlijk al begrepen. Korte signalen wekken ontzag, lange werken de mensen op de zenuwen. Het is niet toevallig dat de politie knipperlichten gebruikt.

 

Kennis, konnis, kannis

 

  Maar ditmaal is onze tegenstelling makkelijk te verklaren. Wat het oordeel over onze lange motoren betreft, geldt dit vooral voor niet motorrijders. Iemand die een beetje met een tweewieler kan rijden, weet immers dat korte sportmotoren juist heel leuk zijn om rond te bollen… net zoals een echte krijger weet dat een samoeraizwaard verrekte gevaarlijk is.

  Kennis is m.a.w. het sleutelwoord.

Net zoals een vrouw met wat ervaring en kennis van zaken weet dat een lange beter is dan een korte al is die korte dan toch nog zo schattig… Alhoewel… in de boekskes zeggen de vrouwen altijd dat het vooral belangrijk is wat je ermee doet en dat het formaat niet van tel is. Ik heb nochtans in mijn spreekkamer al ander dingen gehoord die ik U natuurlijk niet kan en mag vertellen…

  Maar ik ging het niet over seks hebben vandaag. Lange motoren, daar ging het om en misschien is een lange wel leuk om te hebben, je kan er veel minder mee uit de voeten dan met een korte. Een korte is wendbaarder, sneller, staat vlugger recht en komt veel rapper.

Net zoals bij mijn zwaard trouwens al is daar de grotere lengte een garantie voor meer effect.

Wist U trouwens dat ik handschoenen draag als ik met mijn zwaard sta te zwaaien? Motorhandschoenen trouwens want ik vind het zonde om mijn schitterend zwaard vuil te maken. En zo, beste lezer, komt het dat ik motorhandschoenen draag, niet om mezelf te beschermen maar wel om mijn zwaard proper te houden. Daar kunnen jullie motorrijders nog wat van leren al was dit laatste natuurlijk geheel ter zijde…

 

Uw Goeroe,

 

Erik Tanghe