Back to index

De Motorpisoloog

 

ACHTERKLAP

 

Beste Lezer,

 

  Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat hogere snelheden op een motorfiets niks te maken hadden met meer kans op een ongeval maar nu ik onlangs in Duitsland ben geweest, denk ik daar plots helemaal anders over.

Jongens! Jongens, wat een verrekt triestige boel. Ik heb nog nooit een land gezien waar zoveel begrafenissen worden gehouden. Op de autostrade zie je zowat om de vijf kilometer een wegwijzer naar zo’n ‘ausfahrt’ staan.

Niet moeilijk dat ze destijds de oorlog zijn begonnen. Het werd wel eens tijd dat er ergens anders werd gestorven…

 

  Jullie moeten me dus niet meer komen vertellen dat hoge snelheden niet gevaarlijk zijn. Vergeet het maar. Een goede vriend van me heeft onlangs een klapband gehad tegen 250 km/u! Tweehonderdvijftig kilometer per uur! Kan U zich dat voorstellen? Ik heb pas nog een wetenschappelijk artikel gelezen waarin medisch werd bewezen dat het menselijk brein niet eens in staat is een snelheid van 120 km/u te verwerken…

“Ik kan dat wel!” roepen jullie nu natuurlijk allemaal, stelletje motormacho’s. Die geklapte achterband kan volgens de fabrikant ook driehonderd vlammen maar hij klapte wel bij een zielige 250… Blijven proberen jongens.

 

Klap

 

  Volgens mij is het trouwens geen toeval dat dat rotte stukje rubber uit elkaar klapte. Toeval bestaat immers niet. Diezelfde vriend kreeg nadien een probleempje aan zijn long… een klaplong!… Het wordt tijd dat ik eens duchtig met hem ga klappen… Daar heeft hij nu wel tijd voor want hij moet ontzettend veel rusten. Misschien koop ik hem meteen wel een nuttig cadeautje om zich nog beter te ontspannen… een klapstoel of zo… Als hij me dat tenminste niet kwalijk neemt want dat zou pas een klap in het gezicht zijn…

  Enfin… waar was ik gebleven?… O ja, ik wilde enkel zeggen dat er niks zomaar gebeurt in het leven.  Ik heb op mijn bureau een enorm intelligent artikel liggen over al die toevalligheden en waarom ze ons overkomen.

Zo vertelt het leven je bij een lekke band dat je het allemaal een beetje beu bent, opgekropte agressie dus… Ik zal moeten opletten als ik die babbel ga doen of ik krijg nog een klap… weer geen toeval… voor mijn kop.

  Een crash met de motor is nog zoiets. Volgens mijn geleerde lectuur moet je vooral onthouden wat je aan het denken was op het moment dat de valpartij begon. Als je zit te piekeren over die laatste ruzie met je lief, wordt het hoog tijd dat er wat aan je relatie moet veranderen tenzij je lief nog achterop zat en ze je net een klap… oeps.. voor je kop heeft gegeven...

Als je net aan het denken was dat je wel eens zou kunnen vallen, ben je ofwel helderziend of ben je gewoon bijdehand en was je veel te hard aan het rijden…

  Als je niks aan het denken was, ben je waarschijnlijk een stomme kloot die niet heeft opgelet en net daarom tegen de vlakte is gegaan. Op de motor moet je op z’n minst aan het verkeer denken, natuurlijk… En als je niet meer weet wat je aan het denken was, heb je waarschijnlijk een hersenschudding aan je valpartij overgehouden. Ga dan best naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of volg in het slechtste geval de pijlen ‘ausfahrt’.

  Over denken gesproken…

Jullie weten waarschijnlijk wel dat een vent gemiddeld om de twee minuten aan seks denkt en geloof me, dat kan soms heel vervelend zijn. Mijn bijwijle slechtere resultaten op de universiteitsbanken hadden dus niks te maken met een achterstallige intelligentie. Het had een biologische achtergrond die door gebrek aan onderzoek toen nog niet gekend was.

 

Van de grond

 

  Enfin, maar een vent wil dus zoveel mogelijk van de grond komen en ook daarom is het geen toeval dat vooral mannen met motoren rijden. Hun seksuele obsessie komen immers duidelijk naar voren eens ze zich op de motor bevinden.

  Wheelies, stoppies, het komt allemaal op hetzelfde neer. De lucht in en van de grond. Als het maar omhoog komt.

Wist U trouwens waarom mannen zo gefascineerd zijn door het knietje aan de grond syndroom? De kick zit hem namelijk helemaal niet in het raken van de grond maar in het terug loskomen van de grond.

Ook hier gaat het erom om veelvuldig van de grond te komen. Ik weet het, we zijn hopeloos. Freud zij het ook al. Alles draait om seks en bij motorrijden is dat niet anders.

  Hoe dicht ligt het woord optrekken niet bij dat andere minder subtiele woord… heu… pardon… aftrekken. Wij motorrijders trekken heel graag hard a.. sorry op. Net zoals we graag schuin en plat door de bochten gaan. Het is niet toevallig dat we ook schuine moppen vertellen en platte praat verkopen.

Mannen vertellen wilde verhalen over scheuren op de motor. Er wordt wat afgescheurd hangend aan de toog. U weet waarschijnlijk wel aan wat een scheur mij doet denken. Juist ja…

U ziet beste motorliefhebber, het is geen toeval dat U met een motor rijdt. U bent gewoon net als ik seksueel geobsedeerd…

 

Uw Goeroe,

 

Erik Tanghe