back
back to content
why we get sick

We zien microben en bacteriën als oorzaak van ziekte maar die bewering blijkt niet helemaal juist te zijn...

In 1862 leerde Louis Pasteur ons al dat bacteriën verantwoordelijk zijn voor ziekte bij de mens.. ...
en dat klopt maar het klopt ook niet..
Wat velen niet weten is dat diezelfde Louis Pasteur in zijn latere leven besefte dat zijn bewering dat bacteriën de oorzaak waren van ziekte niet helemaal juist was..
Voordat hij stierf begreep hij immers dat bacteriën slechts schade in het lichaam kunnen veroorzaken als het lichaam al verzwakt is en een bacterie enkel kans maakt het lichaam binnen te komen als er al een fysiek onevenwicht aanwezig is...
Toen hij dat begreep, was het echter al te laat en was de bacterie theorie al volledig als waar aangenomen door de medische wereld en tot de dag van vandaag geloven we dat allemaal.

Laten we even in detail bekijken wat Pasteur gedeeltelijk begreep voor hij op 72 jarige leeftijd overleed..

Het menselijke Energieveld

Ieder mens heeft een energieveld..
In de spirituele wereld noemen we dat energieveld het aura.. Dat aura is geen verzinsel want het kan gefotografeerd worden met speciale camera's die je vandaag voor een slordige 10.000 euro ook kan kopen..
Dat aura is gedeeltelijk veranderlijk want het wordt beinvloed door emoties.. ook dat is reeds door camera's geregisteerd.
In het aura van iemand die boos of verdrietig is, worden bepaalde kleuren meer zichtbaar terwijl anderen ontbreken..

Het menselijke energieveld is erg belangrijk.
Het voorziet ons lichaam letterlijk en figuurlijk van energetsiche voeding en het is even belangrijk of zelfs belangrijker dan de fysieke spiegel van eten en vertering dat ons fysieke lichaam van voeding voorziet.
Het één bestaat trouwens niet zonder het andere en beide energiesystemen vullen elkaar aan..
Wie een gezond en evenwichtig energiesysteem heeft, heeft een perfect werkend immuunsysteem, wordt nooit ziek en valt letterlijk en figuurlijk nooit van de trap..

Het menselijk aura verandert dus door emoties zoals woede en verdriet..
Dergelijke emoties verstoren ons energieveld in het lichaamsdeel dat symbolisch verbonden is met die specifieke emotie..
Eén van de meest voorkomende fysieke klachten zijn darmproblemen omdat we bijna allemaal wel bepaalde zaken in het leven moeilijk of niet verteren. Bovendien zijn de darmen het meest verborgen lichaamsdeel en is het de fysieke tegenhanger van het onderbewuste..

Als het energieveld van de mens in een bepaald deel van het lichaam verstoord geraakt door een emotie, zal de fysieke spiegel in dat lichaamsdeel ook slechter funktioneren.
De stofwisseling verloopt minder efficient, de bloedtoevoer verzwakt en het lymfesysteem werkt minder goed.
Door dit alles ontstaan er in het desbetreffende lichaamsdeel te veel afvalstoffen omdat het te vergelijken is met een slecht afgestelde motor. Ook hier zal er een teveel aan vervuilde en onverbrande uitlaatgassen ontstaan..
Als er zich een teveel aan afvalstoffen in het lichaam ophoopt en de stofwisseling minder goed werkt, ontstaat er naast het afval ook een tekort aan zuurstof en wordt het milieu van het aangetaste lichaamsdeel te zuur.
De vereiste zuurtegraad of PH zakt van het neutrale 7 naar een lagere waarde.

"Jammergenoeg houdt de klassieke geneeskunde geen rekening met de zuurtegraad van het lichaam en zal zij door de voornaamste oorzaak van alle ziekten te ontkennen ook nooit verder komen dan enkel symptomen te bestrijden... "
"Bovendien is het commercieel veel interessanter te geloven dat elke ziekte een specifiek medicijn nodig heeft dan toe te geven dat de oorzaak van alle ziekten nagenoeg dezelfde is en een gelijke behandeling nodig heeft die nauwelijks iets opbrengt."

Het immuunsysteem krijgt hulp

Het immuunsysteem van het lichaam zal er alles aan doen om het teveel aan afval te verwijderen via het bloed en het lymfe systeem maar vooral als de emotie die de afvalcrisis veroorzaakt aanhoudt, voert het immuunsysteem een hopeloze strijd.

Wanneer het immuunsysteem er niet in slaagt het afval te verwijderen, doet het iets erg slims..
Het zal immers bepaalde bacteriën, die het normaal uitschakelt, toelaten in het vervuilde lichaamsdeel..
Dat doet het omdat bacteriën afval opvreten net zoals wormen dat in rot vlees doen..

Tijdens een expeditie in de jungle kwetst iemand van het team zich ernstig aan de arm..
Omdat er niemand een medische achtergrond heeft, wikkelt men de gekwetste arm in stukken kleding en zet men noodgedwongen de tocht verder.
Na enkele dagen ontstaat er gangreen of koudvuur in de arm van de gekwetste.
Dat wordt opgemerkt tijdens het verversen van het verband maar niemand zegt iets om paniek bij het slachtoffer te vermijden.. Bovendien ontdekt men na enkele dagen ook wormen die zich te goed doen aan het rottende vlees van de gekwetste arm..
Na twee weken bereikt het uitgeputte team de bewoonde wereld en krijgt krijgt de gekwetste eindelijke medische verzorging..
Het verdict van de dokter is duidelijk..
De man heeft de tocht overleefd dankzij de wormen die het zieke en rotte vlees hebben opgeruimd door het op te eten..
Op die manier konden de afvalstoffen van het zieke vlees zich niet verspreiden in het bloed waar het een zekere dood zou hebben veroorzaakt..

Het toelaten van die bacteriën heeft natuurlijk gevolgen want naast het opvreten van afvalstoffen zullen de bacterieën ook een ziekteverschijnsel veroorzaken bij de mens..
Meestal gaat het over ontstekingsverschijnselen in het desbetreffende lichaamsdeel.
Die ziekte is echter enkel een teken dat het lichaam sterk vervuild is en dat het nu bezig is, samen met de bacteriën, met het opruimen van dat afval..
De klassieke geneeskunde gaat echter de bacteriën te lijf en zal zodoende inderdaad de ziekteverschijnselen stoppen maar zorgt er ook voor dat het teveel aan afvalstoffen achterblijft in het lichaam en niet zal opgeruimd worden..
Het is m.a..w. een kwestie van tijd alvorens de mens opnieuw zal hervallen in ziekte en in het slechtste geval een chronisch probleem ontwikkelt.
Wanneer de bacterieën wel de tijd krijgen het afval op te eten, zal nadien het immuunsysteem opnieuw zijn taak kunnen uitvoeren en de bacteriën uitschakelen en zal ook het ziekteverschijnsel verdwijnen..
Het afvalprobeem is opgelost en de mens is opnieuw gezond.

Bacteriën komen enkel af op dood materiaal.
Melk en druiven worden respectievelijk zuur en beginnen te gisten omdat het dode cellen zijn..
Zolang de druif aan de struik hangt, vindt er geen rotting plaats omdat de druif nog gevoed wordt door het hoofdorganisme, de struik...
Het is pas nadat de stofwisseling stopt dat ook bacteriën er op af komen.
Als er in het menselijk lichaam bacteriën binnen komen, is er al een probleem..
Er is een gebrek aan levensenergie.
Een druif rot niet zolang ze aan de struik hangt en voorzien wordt van levensenergie. Ze wordt beschermd door het immuunsysteem van de plant.. Pas als de druif op de grond terecht komt en geen deel meer uitmaakt van de plant en dus haar bescherming niet meer heeft en geen doorstroming met sap en levensenergie heeft, wordt ze vatbaar voor aanvallen door bacteriën en microben en dus ook rotting...
Dat geldt trouwens voor alle fruit of groenten en is ook zo voor de mens...
Pas als cellen beginnen af te sterven of als de levensenergie te laag is, wordt het lichaam of lichaamsdeel kwetsbaar voor bacterien...

Bacterien zijn dus niet het probleem..
Ze zijn een gevolg van en een oplossing voor het probleem... en dat probleem is een verstoord energieveld door een negatieve emotie..

Alhoewel pasteur zijn onderzoek met de beste intenties deed en iedereen nu vertelt dat hij miljoenen levens heeft gered door het vaccineren uit te vinden, heeft hij ons ook op het verkeerde spoor gezet want in plaats van ons op de echte boosdoener te focussen, zoeken we de oorzaak van ziekte buiten onszelf..
We denken dat het de levensbedreigende bacteriën zijn die ons ziek maken maar we zien volledig over het hoofd dat bacteriën enkel bij ons schade kunnen aanrichten wanneer er al een probleem is..
Het probleem zit m.a.w. binnen onszelf en niet buiten ons..
We moeten de ziekte niet de schuld geven..
De ziekte is een symptoon van een te lang durend emotioneel probleem binnen onszelf.

Erik Tanghe

Lees hier een interessant artikel over de bacterie theorie van Louis Pasteur en hier over de correctere theorie van zijn rivaal Antoine Bechamp die werd weggehouden van het publiek door de farmaceutische industrie

If you want to know the real truth of life