back
back to content
ontzuring van het lichaam

Veel ziektes ontstaan omdat de cellen in ons lichaam te weinig zuurstof krijgen, te zuur worden en teveel afvalstoffen niet meer kunnen kwijtraken.
Eén van de meest doeltreffende manieren om fysiek het lichaam te ontzuren is het gebruik van sodiumbicarbonaat.


Sodiumbicarbonaat

Elders op deze site wordt uitgelegd hoe verstoring van het menselijke energieveld op langere termijn een slechte stofwisseling creeert wat o.a. leidt tot verzuring van het lichaam op celniveau.
Ontzuring en reiniging van de cellen is één van de beste oplossingen om ziekte te voorkomen en het meest efficiënte systeem om het lichaam te ontzuren, is het gebruik van sodiumbicarbonaat of baking soda.
Natriumwaterstofcarbonaat is trouwens een stof die door de alvleesklier (pancreas) wordt geproduceerd om de darmen meer alkalisch te maken en ervoor te zorgen dat het maagzuur geneutraliseerd wordt.. Sodiumbicarbonaat is dus geen lichaamsvreemde stof zoals de meeste traditionele medicijnen.

Traditionele artsen zijn erg gekant tegen het gebruik van sodiumbicarbonaat.
Ze beweren immers dat het sodiumbicarbonaat het maagzuur neutraliseert en dus de vertering van voedsel bemoeilijkt waardoor de patient nog verder zal verzwakken..
Sodiumbicarbonaat dient inderdaad juist worden gebruikt.
Als het kort voor of na een maaltijd wordt ingenomen, zal het inderdaad het maagzuur neutraliseren waardoor het voedsel niet meer verteerd wordt, er dus nog meer afvalstoffen ontstaan en vitamines en voedingstoffen niet meer kunnen opgenomen worden..
Als het sodiumbicarbonaat echter op een nuchtere maag wordt ingenomen en/of wanneer er geen voedsel meer in de maag zit, zal het sodiumbicarbonaat rechtstreeks naar de darmen vloeien waar geen zurig milieu is en waar voor de goede werking van alle enzymes een meer alkalisch milieu noodzakelijk is.
Dat is meteen de reden dat een te zurig milieu in de darmen voor een slechte vertering en dus rottende voedingsresten en de bijbehorende slechte bacteriën zorgt.

Praktisch los je één theelepel sodiumbicarbonaat op in een glas water (geen leidingwater omdat het fluor in het water een slechte invloed heeft op de werking van het sodiumbicarbonaat) en je neemt het 's morgens op nuchtere maag 1 uur voor je ontbijt. 's avonds doe je hetzelfde maar je doet het minstens 4 uur na het eten en neem geen zware maaltijd met voedsel dat langer dan 4 u in de maag blijft (zoals bv sardines in blik)..
Op die manier corrigeer je alvast de zuurtegraad van je lichaam tijdens de nacht..
In extreme gevallen kan je ook nog een derde dosis nemen (enkel aan te raden bij bv kanker) rond de middag maar let wel goed op dat de inname niet te kort voor of na de voeding gebeurt..
Gebruik Sodiumbicarbonaat niet te lang.. Hou na twee weken een pauze van één week en doe het nadien indien nodig opnieuw.. Sodiumbicarbonaat is immers een zout en dus ook belastend voor de nieren.. Het is dus zeker niet de bedoeling om sodiumbicarbonaat maanden te gebruiken. De pancreas produceert zelf bicarbonaat om de darmen te ontzuren en het is wel de bedoeling dat het lichaam zelf voor ontzuring zorgt. Enkel om een verzuring tijdelijk bij te sturen, is sodiumbicarbonaat aangewezen.
Drink ook voldoende water.. iets wat trouwens altijd belangrijk is want een uitgedroogde toestand van de cellen (iets wat veel voorkomt) zorgt ook voor een opstapeling van afvalstoffen en dient dus vermeden te worden..

happy family
Na een sodiumbicarbonaar kuur is bv citroensap met lauw water een goede opvolging (zelfde tijdstippen) om te ontzuren omdat citroen ondanks zijn zure smaak erg alkaliserend werkt in het lichaam. Bij het gebruik van citroen in lauw water (een halve geperste citroen in een vol glas) dient logischerwijze niet zo'n lange wachttijd voor en na eten gerespecteerd te worden.. Tussendoor citroen en water drinken is trouwens ideaal om de zuurbalans van het lichaam in stand te houden.
verder zijn allerlei producten op de markt die het lichaam kunnen helpen bij het ontzuren. Het voordeel van sodiumbicarbonaat is de lage prijs en de sterke werking. Sodiumbicarbonaat is een echt paardemiddel.

Sodiumbicarbonaat uitwendig gebruik

Ontstekingen zijn vaak de eerste tekenen van verzuring.
Wie vaak last heeft van tandsvleesontstekingen of aften in de mond, kan veel baat hebben bij het dagelijks tweemaal spoelen met een mengsel van sodiumbicarbonaat en water.
Let wel op dat je na het spoelen het mengsel niet opdrinkt tenzij de laatste maaltijd lang genoeg geleden is (zie hoger).
Zelfs bij oorontstekingen kan gorgelen achter in de keel een opkomende ontsteking tegenhouden.

Bij echte uitwendige problemen zoals huidabscessen of niet goedaardige huidgezwellen vormt een dagelijks compres gedrenkt in een dik papperig mengsel van sodiumbicarbonaat en een beetje water de perfecte oplossing. (Het mengsel dient echt papperig en dik te zijn. Doe dus wat sodiumbicarbonaat in een potje en doe er net voldoende water in zodat het compres erin gedrenkt kan worden)
Bevestig indien mogelijk het compres voor het slapen gaan op de plek waar de huid geirriteerd is en laat de hele nacht inwerken.
Na max twee weken is het oppervlakkige gezwelletje verdwenen.
Gaat het gezwel dieper, combineer dan met het innemen van sodiumbicarbonaat zoals eerder beschreven.

Ontzuring dient ook verder te gaan dan alleen het fysieke lichaam.
Elders op deze site wordt al vermeld dat alles begint bij negatieve emoties die ons energieveld verstoren of zeg maar verzuren.. Zure gedachten of zure emoties dienen samen met het verzuurde lichaam te worden aangepakt anders zal de ontzuring van het lichaam nooit een blijvend effect kunnen hebben.

ET

If you want to know the real truth of life