Back
gezondheid
dagelijks leven

EDELSTENEN

Er ligt een nieuwe steen op de tafel van m'n behandelingskamer.
Toen ik hem zag liggen in de uitstalraam van de edelsteenwinkel, voelde ik meteen een heel sterke aantrekkingskracht, alsof de steen me riep. Dat is natuurlijk niet zo maar is het niet vreemd dat iets wat wij een dood materiaal noemen zo'n sterke aantrekkingskracht op ons kan uitoefenen?

amethist
'Een edelsteen is een gecondenseerde versie van êên specifieke richting'

Wat is dat toch met (edel)stenen en de kracht die ze op ons uitoefenen?
In m'n boekenkast staat een uitgebreid naslagwerk met daarin alle edelstenen vermeld en hun genezende uitwerking op het menselijke lichaam.
Hoe kan een steen die je niet kan ruiken, noch kan proeven, enige invloed uitoefenen op de mens?
Hoe kan een steen die niet radioactief is ons beter doen voelen of ons zelfs ziek maken?
Is het pure inbeelding dat wanneer ik een edelsteen tegen m'n hart houd, ik onmiddelijk voel of hij goed voor me is?

Kwantumvelden theorie

Om te begrijpen wat een edelsteen eigenlijk is en wat hij voor ons kan doen, dienen we ons te verdiepen in de kwantumfysica, meer bepaald de kwantumvelden theorie.
Die vertelt ons immers dat alles wat wij als materie ervaren, niets meer is dan een agitatie van een kwantumveld.

kwantumvelden
'materie is niet meer dan een agitatie van een kwantumveld

Alle materie is opgebouwd uit bouwstenen zoals quarks, electronen, fotonen, etc. Die deeltjes zijn een trilling van het desbetreffende quarkveld, het electronveld en het electromagnetische veld. Zo kan je licht zien als een agitatie van het electromagnetische veld in een vrije ruimte en wanneer het electromagnetische veld geagiteerd wordt in een draad of dus beperkte ruimte, spreken we over electriciteit.
Zo'n kwantumveld is dus niet meer dan een golf, een trilling en is dus geen materie.

Maar er is nog meer aan de hand.
Elk kwantumdeeltje heeft een ongekende vrijheid om te doen wat het wil.
Het kan op elke willekeurige plaats aanwezig zijn en zelf op verschillende plekken tegelijk. Het heeft een bepaalde lading en een richting waarin die lading zich voorbeweegt, even eenvoudig voorgesteld.
Dat noemen we degrees of freedom en elk kwantumdeeltje heeft er drie, zijnde plaats, lading en richting en in elk van deze heeft dan weer verschillende degrees of freedom, zijnde bv links, rechts, boven, onder...

degrees of freedom
'Elk kwantumdeeltje heeft drie degrees of freedom

Als we een aantal kwantumdeeltjes samen plaatsen en dus een voorwerp gaan creëren, wordt het een beetje lastig om voor elk deeltje die drie degrees of freedom te behouden want als elk deeltje van een voorwerp gaat doen waar het zin in heeft en elk lekker z'n eigen plek gaat kiezen, is er geen voorwerp meer. Dat voorwerp wordt immers bepaald door een geometrische structuur volgens dewelke die kwantumdeeltjes zich dienen te schikken.
Vergelijk het met een groep mensen. Ieder individu van een groep is vrij om te doen wat hij of zij wil maar als iedereen dat blijft doen, kan je niet meer van een groep spreken. Een groep beweegt immers in dezelfde richting en kan je vergelijken met een voorwerp.

alle kwantumddeltjes van een edelsteen hebben één specifieke degree of freedom
'alle kwantumddeltjes van een edelsteen hebben één specifieke degree of freedom

Even terug naar onze edelsteen.
Een steen is behoorlijk stevige en harde materie met een hoge densiteit.
Dat wil dus zeggen dat er heel veel atomen dicht bij elkaar zitten en al die atomen bestaan uit quarks en electronen die allemaal hun degrees of freedom hebben. Maar omdat er zoveel degrees of freedom bij elkaar zitten die zich dienen te gedragen volgens een bepaalde geometrische structuur, blijft er nog heel weinig vrijheid over.
Die geometrische structuur is bij veel edelstenen ook heel mooi zichtbaar in de meervlakkige kristalstruktuur.
Een edelsteen is dus eigenlijk heel star en dus ook erg specifiek waardoor hij heel krachtig wordt als die specifieke structuur met jou resoneert.
Een edelsteen is een gecondenseerde versie van êên bepaalde richting, van één resterende degree of freedom.
Een edelsteen is letterlijk en figuurlijk onbuigzaam en wijst in êên enkele richting en als jij die richting of dat duwtje in die richting nodig hebt dan voel je dat.
Een edelsteen heeft een heel specifieke trilling, gevat in een strakke geometrische structuur zoals een bundel laserlicht heel gericht en dat kan je voelen.. het kan je healen en het kan je breken.

Er zijn ontzettend veel verschillende edelstenen op de aarde, de één al mooier dan de andere.
Ze vormen als het ware een bibliotheek van de verschillende geometrische structuren die mogelijk zijn.
Het zijn richtingsaanwijzers waarheen wij als mens kunnen evolueren, niet omdat ze het doel zijn maar zij kunnen wel onze energetische structuur een duwtje geven.

Wordt vervolgd...

Erik Tanghe